Vicente Rotger Rebassa 50 años de actividad y participación colegial

Vicente Rotger Rebassa

Semblanza de Vicente Rotger Rebassa por Catalina Barceló

Diada dels Economistes de Balears
25 de noviembre de 2022

Catalina Barceló

Reconeixement de 50 anys de Vicenç Rotger Rebassa

Bon vespre a tots i a totes,
I una forta salutació als companys que ens segueixen des de Menorca i Eivissa,

És un orgull com economista i com a membre d’aquest col·legi presentar el reconeixement de 50 anys de col·legiat, més de mitja vida, d’un empresari de reconeguda trajectòria empresarial: D. Vicenç Rotger Rebassa.

Nascut a Palma a l’any 1947, passà els primers anys estudiantils al Col·legi “Montesión”. Educat en una família lluitadora, emprenedora i cohesionada per tirar endavant l’empresa familiar del padrí oberta a l’any 1927, decidí que el seu camí era l’economia i partí cap a Barcelona. Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, tornà a Palma als 21 anys per començar a fer feina amb els seus. Aquí començà el repte per la tercera generació de la “Distribuidora Rotger”. Un repte que va assolir amb èxit sota la seva direcció.

He llegit que conta una anècdota del seu pare, que deia que hi havia dues maneres d’enfonsar un negoci: “contractant un economista o incorporant un ordenador. I que si incorporaves el primer, necessàriament passaria el segon”. Precisament aquestes dues aportacions i una tercera aconseguiren modernitzar el negoci als anys 80 i fer-lo créixer convertint-lo en la primera distribuïdora d’Espanya informatitzada. Aquestes aportacions foren: elaborar un pla de negoci per definir i quantificar cap a on anar, incorporar sistemes informàtics per controlar l’estoc i traslladar la seu fora de Palma per aconseguir racionalitzar tots els processos logístics. En poc temps varen aconseguir ser una de les primeres d’Europa.

Immersos amb el procés expansiu, varen obrir noves línies de negoci de productes complementaris: llibres, papereria, alimentació,…i va innovar amb un nou sistema de venda pel sector de la papereria i llibreria: el primer cash and carry d’Europa del sector.

Després d’anys d’intens creixement, l’apertura al món digital i els nous comportaments del seus consumidors obligà a moure fitxa. Dedicà el seu esforç a aconseguir re adequar els recursos de l’empresa a les noves necessitats sense perdre l’esperit de la família. I va aprofitar per potenciar altres línies de negoci, com el transport, els serveis logístics, els serveis informàtics, l’alimentació, el turisme, la immobiliària i el sector primari.

A dia d’avui presideix un grup empresarial diversificat i consolidat que lidera el mercat amb els mateixos valors del padrí: iniciativa, compromís, empatia i cooperació. En aquesta tercera generació ha sabut preservar i desenvolupar el grup empresarial per facilitar el camí per a la quarta generació.

Però, D. Vicenç és també un economista humanista, conscienciat en aconseguir una societat civil més justa i respectuosa. És un empresari que participa activament en diferents organismes civils de Mallorca (com el Cercle d’Economia), socials (com la Creu Roja Balears), culturals (com Diari de Mallorca) i empresarials, sempre defensant la figura de l’economista per allà on va. Amant de la música, fundador de la Coral Universitària, i promotor de la cultura musical a l’illa. Al llarg d’aquests anys ha estat un exemple de dedicació, capacitat de feina i visió estratègica i ha estat reconegut pel propi Col·legi amb la Medalla d’or a la trajectòria empresarial. Un excel·lent economista i millor persona.

Per tot això, enhorabona Vicenç per aquests 50 anys. Un fort aplaudiment.


 

Diada dels Economistes 2022 >