La Conselleria de Salut – Govern Balear reforça les mesures per prevenir la propagació de la COVID-19

La Conselleria de Salut i Consum ha elaborat una resolució per reforçar les mesures dirigides a prevenir la propagació de la COVID-19, entre les quals s’inclou l’obligació de dur mascareta a la via pública. Aquestes mesures entraran en vigor dilluns.

D’acord amb les darreres dades del Servei de Salut i del Servei d’Epidemiologia, a les Illes Balears hi ha poc més de 130 casos actius i 10 brots actius (8 a Mallorca, 1 a Menorca i 1 a Eivissa).

A més, la incidència acumulada de SARS-CoV-2 a 14 dies és de 4,35 per 100.000 habitants (a Espanya és de 9,89) i la incidència acumulada a 7 dies és d’1,57 per 100.000 habitants (a Espanya és de 4,99). Atesa l’evolució de la pandèmia i atès que s’ha comprovat que la situació en una regió concreta pot canviar de manera sobtada si es produeix qualque brot important, s’ha considerat oportú reforçar les mesures per prevenir la propagació de la COVID-19.

Per això, en aquests moments s’ultima una resolució, la qual entrarà en vigor dilluns, amb la qual es modificarà el Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat. Aquest pla, el va aprovar el Consell de Govern el 19 de juny.Mesures principals

Entre d’altres mesures, la resolució estableix l’ús obligatori de mascaretes a la via pública i en els edificis d’ús públic o els serveis d’atenció al públic. S’exceptuen, però, les piscines, les platges i els establiments de restauració en el moment de menjar o beure.Així mateix, es fixa la limitació d’aforament a les reunions socials i familiars, com per exemple les festes d’aniversari, que serà d’un màxim de 70 persones a l’exterior i de 30 a l’interior.

Pel que fa a noces i altres esdeveniments socials oficials, religiosos o civils, els aforaments poden arribar a 250 persones a fora i 150 a dins. En cas que es produeixi una cerimònia religiosa o civil, tant a l’interior com a l’exterior, la mascareta serà obligatòria per a tots els assistents tot i que es pugui mantenir la distància de seguretat.

Durant la celebració, l’ús de la mascareta serà obligatori si no es pot garantir la distància de seguretat, llevat del moment del consum de begudes i aliments.Igualment, s’amplia a 30 el nombre de persones que poden participar en assajos i actuacions de les corals, però sempre amb l’ús de mascareta i respectant la distància. Quant a les bandes de música, també queda regulada l’activitat i s’estableix l’ús obligat de mascaretes per a tothom excepte per als músics d’instruments de vent.

D’altra banda, s’aixeca la limitació dels torns d’una hora d’ús màxim en els locals d’oci infantil, on els infants poden romandre per temps indefinit.Se suprimeix el límit d’ocupació dels taxis i, en relació amb els cotxes privats, es manté l’obligació de fer servir la mascareta quan els ocupants no siguin convivents.Així mateix, es lleva el límit de 25 persones en els centres de formació no reglada.

Per la seva banda, els locals de jocs i apostes han de tancar com a màxim a les dues de la matinada.L’objectiu de les noves mesures és prevenir la propagació de la COVID-19.