El Govern consensua amb el Ministeri d’Hisenda el text del reglament del règim fiscal especial de les Illes Balears Nota Informativa

El text inclourà moltes de les al·legacions que va presentar la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació a l’esborrany inicial, a fi de donar seguretat jurídica i adaptar els requisits del règim fiscal especial a la realitat empresarial de les Illes Balears

L’esborrany es publicarà a principis de març i s’aprovarà de forma definitiva al juliol, abans que s’hagin de presentar les declaracions de l’impost sobre societats

El Govern de les Illes Balears i el Ministeri d’Hisenda del Govern d’Espanya han consensuat aquest dimecres el text del reglament del règim fiscal especial de les Illes Balears, abans d’iniciar-ne la tramitació formal com a reial decret. El vicepresident i conseller d’Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, s’ha reunit a Madrid amb el secretari d’Estat d’Hisenda, Jesús Gascón, per perfilar aquest text reglamentari, que en breu serà objecte dels tràmits legals de consulta prèvia i d’audiència i informació pública. L’esborrany que s’ha consensuat es publicarà a principis de març.

El reglament inclou moltes de les al·legacions que va presentar el Govern de les Illes Balears al text proposat inicialment, les quals cercaven dos grans objectius: clarificar al màxim tots els conceptes per donar més seguretat jurídica als empresaris i, en general, a tots els operadors jurídics, amb propostes, per tant, eminentment tècniques; i ampliar i detallar la possibilitat de gaudir d’aquests beneficis fiscals, a fi que se’n puguin acollir el major nombre de sectors empresarials i d’inversions, d’acord amb la Llei que el reglament ha de desplegar.

D’aquesta manera, s’aconseguirà que els avantatges fiscals arribin al màxim d’empreses de les Illes Balears, i així reduir els efectes negatius de la insularitat i augmentar la seva competitivitat enfront de les empreses peninsulars. La previsió és que el text final del reglament s’aprovi de forma definitiva al juliol, abans que s’hagin de presentar el gruix de les declaracions de l’impost sobre societats (IS).

El vicepresident Costa s’ha mostrat «satisfet pels beneficis que aquest reglament tindrà per a les empreses de les Illes Balears», i ha destacat «la coordinació i la voluntat d’arribar a consensos» entre la Secretaria d’Estat i la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació. A més, ha subratllat que el desenvolupament del reglament «culmina un procés impulsat per totes dues institucions des de fa anys amb l’objectiu de complir amb una reivindicació unànime a la societat balear».

A la reunió, també han assistit el director general de Pressuposts i Finançament, Bartomeu Alcover; l’administrador tributari de l’Agència Tributària de les Illes Balears, Alberto Roibal; i el cap del departament jurídic i administratiu de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació, Miquel Àngel Busquets. Per part del Ministeri, a banda del secretari d’Estat d’Hisenda, també han estat presents la secretària general de Finançament Autonòmic i Local, Inés Olóndriz; i la subdirectora general d’Imposts sobre les Persones Jurídiques, Natalia Jaquotot.

Foto de noticia
El vicepresident, Antoni Costa; el director general de Pressuposts i Finançament, Bartomeu Alcover; l’administrador tributari de l’ATIB, Alberto Roibal, i el cap dels serveis jurídics de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació, Miquel Àngel Busquets.

El Govern consensua amb el Ministeri d’Hisenda el text del reglament del règim fiscal especial de les Illes Balears

https://www.caib.es/webgoib/es/regimen-especial-de-las-illes-balears