Francina Armengol ha convocado al Colegio Profesional de Economistas y a las entidades económicas-empresariales de las Islas a una reunión de trabajo y puesta en común sobre los temas cruciales que nos está causando la pandemia Covid19, en los diferentes ámbitos, principalmente el sanitario y el económico, dos caras de una misma moneda. Dicha reunión tuvo lugar el pasado viernes, 9 de octubre de 2020.
«La recuperació requereix col·laboració i reflexió. Sumar veus, propostes i experiència per trobar junts les millors solucions col·lectives. Refermam la feina conjunta amb economistes i entitats econòmiques balears i reforçam la seva participació en el marc del #PacteDeReactivació»
«Reunió amb representants del sector econòmic per recollir propostes i incorporar més veus per a la reactivació de les Illes Balears
L’objectiu de la trobada, en què s’ha analitzat la situació sobrevinguda a causa de la COVID-19, és ampliar la participació a les meses de la Comissió de Seguiment del Pacte de Reactivació.
La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s’ha reunit aquest divendres al Consolat de Mar amb els representants de les entitats principals en matèria econòmica de les Illes Balears per analitzar la situació de la comunitat autònoma en referència a la crisi econòmica a conseqüència de la COVID-19.
Després de la reunió, Negueruela ha indicat que s’ha ofert al sector la participació a les meses de la Comissió de Seguiment del Pacte de Reactivació amb «l’objectiu d’anar recollint aportacions dels millors experts i expertes i incorporar més veus al debat de futures mesures», així com anar-les ajustant a la situació variable causada per la pandèmia.
Negueruela ha destacat que la intenció és «seguir sumant» en funció de la situació, però que també s’ha de centrar a pensar «no només en el curt, sinó en el mitjà i llarg termini». «El Pacte de Reactivació ens ajuda a analitzar i pensar amb més recorregut la reactivació de la nostra economia i com han de ser les nostres Illes en el futur », ha subratllat.
La trobada s’emmarca en la línia del diàleg que el Govern manté amb els agents econòmics, socials i entitats de les Illes Balears i que s’ha intensificat durant els darrers mesos i setmanes per establir una sortida coordinada i conjunta de les conseqüències econòmiques i socials de l’emergència sanitària de la COVID-19, amb l’objectiu d’anar fent seguiment i recollir les aportacions per a la reactivació econòmica.
Tant el president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Antoni Mercant, com el president del Cercle d’Economia de Mallorca, José Maria Vicens, han fet una valoració positiva de la reunió i han destacat la voluntat de coordinar-se per integrar i sumar propostes i aprofundir en la feina conjunta que s’està fent.
A la reunió, a més de Mercant i Vicens, hi han assistit presencialment també el degà del Col·legi d’Economistes de les Illes Balears, Onofre Martorell, i el secretari general del Consell Econòmic i Social, Josep Valero. A més, hi ha intervingut per videoconferència el president del Cercle d’Economia de Menorca, Francisco Tutzó; el president de la Cambra de Comerç de Menorca, Rubén Adrián Pastor; el vicepresident de la Cambra de Comerç d’Eivissa i Formentera, Juan Manuel Costa, i el president de la Fundació Impulsa, Antoni Riera.
Per part del Govern, també hi han estat presents el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, i la directora general de Coordinació, Yolanda Garví.»