Curso modalidad ZOOM, Ciberseguridad y tecnologías emergentes (Inteligencia Artificial, Internet de las Cosas (1ª Edición) Gratuito previa inscripción - #CybercampUIB

En el context de la societat actual, davant la transformació digital, és important la consolidació de coneixements digitals, en general, i respecte a la ciberseguretat, en particular.

És ben cert que una conseqüència de la pandèmia de COVID-19 ha estat l’augment de la digitalització en tots els processos, tant en empreses com en llars, que ha propiciat un increment de l’ús d’internet, a través del teletreball, i ha disparat els hàbits en línia, com les videoconferències o la compra de béns i serveis.

L’augment de la digitalització ha servit també per a facilitar les coses als ciberdelinqüents i s’han intensificat els atacs de softwares de segrest (ransomware) a xarxes ICS (sistemes de control industrial), que han produït interrupcions greus del servei i perjudicis als usuaris.

La Universitat de les illes Balears ha creat la Unitat d’Innovació Tecnològica en Ciberseguretat UNITCIB, que, entre els seus objectius, té el de promoure la cultura de la ciberseguretat a través de la conscienciació i formació en matèria de ciberseguretat com a mesura de prevenció dels ciberatacs, davant la necessitat de propiciar la confiança digital en la societat interconnectada.

El INCBE i la pròpia universitat, han creat a través d’un conveni de col·laboració, el programa CyberCamp UIB, coincident amb el desenvolupament de l’objectiu de la UNITCIB i per això sigui dissenyat el següent curs en línia.

El curs estarà disponible a partir de l’1 de febrer fins al 31 de maig de 2024.

 • Destinataris: Estudiants de grau i de màster, públic general interessats a conèixer l’actualitat de la ciberseguretat i la seva aplicació en les tecnologies emergents.
 • Duració del curs complet: 45 hores (4 mòduls).
 • Possibilitat inscripció individualitzada als Mòduls
  •  Mòdul 1: Ciberseguretat (15 hores) – Obligatori
  • Mòdul 2: Intel·ligència artificial (10 hores) – Opcional
  • Mòdul 3: Cadena de blocs (10 hores) – Opcional
  • Mòdul 4: La IoT: com canviarà les nostres vides? (10 hores) – Opcional
 • Certificació: Es donarà un certificat d’aprofitament avalat per UIB i INCIBE. D’altra banda, la superació de les avaluacions dels 4 mòduls (45 hores) donarà opció a un nombre determinat de crèdits ETCS per als alumnes de l’Escola Politècnica Superior de la UIB. (Pendent aprovació Comissió Acadèmica)
 • Idioma: castellà
 • Modalitat: format en línia.
 • Matrícula gratuïta.
  • Període de matrícula (ordinari): gener 2024
  • Període de matrícula (extraordinari): febrer 2024

Objectius del curs

Donar a conèixer i tractar aspectes de la seguretat que intervenen en la prevenció dels ciberatacs, sabent que no hi ha barreres naturals ni físiques per a impedir-los.

Donar a conèixer aspectes bàsics de les tecnologies emergents, com la intel·ligència artificial (IA), la cadena de blocs (Blockchain) i la internet de les coses (IoT), i les seves aplicacions.

Tractar els aspectes de ciberseguretat que estan relacionats amb aquestes tecnologies emergents i, en cada cas, veure casos pràctics. El curs s’abordarà en quatre mòduls: Ciberseguretat, Intel·ligència Artificial, Cadenes de blocs i Internet de les coses.

El mòdul de Ciberseguretat tracta conceptes transversals i és de caràcter obligatori abans de realitzar qualsevol dels altres mòduls.

Més informació