link
link
Documents y quotes
Documents a aportar per a la co

Documents y quotes
Documents a aportar per a la col·legiació

Qui pot col·legiar-se?
Requisits y condicions

Qui pot col·legiar-se?
Requisits y condicions

Activitats i àmbits
d’actuació de l’economis

Activitats i àmbits
d'actuació de l'economista


Qui pot col·legiar-se?

1.- Els Espanyols i altres ciutadans d'un país de la Unió Europea que compleixin alguna de les següents condicions:

  • Que estiguin en possessió d'algun dels següents títols de Doctor o Llicenciat en:
    • Ciències Polítiques i Econòmiques (Secció d'Economia)
    • Ciències Polítiques, Econòmiques y Comercials (Secció d'Econòmiques i Comercials)
    • Cièncias Econòmiques y Empresarials
    • Administració y Direcció de Empreses
    • Ciències Actuarials y Financeres
    • Economia
    • Investigació i Técniques de Mercat
  • Que estiguin en possessió del títol d'Intendent o Actuari Mercantil.
  • Que hagin obtingut la convalidació d'un títol estranger per algun dels indicats en el punt 1 anterior.

    La convalidació se sol·licita dirigint-se a:

    Ministeri d'Educació, Cultura i Esport
    Subdirecció General de Títols, Convalidacions i Homologacions
    Passeig del Prado, 28 - 28014 Madrid
    Tel.: 91 506 56 00

  • Que hagin obtingut del Ministeri d'Economia i Hisenda el reconeixement d'un títol d'un país de la Unió Europea, per a l'exercici de la professió d'economista.

    (Sistema regulat per l'Ordre del Ministeri de la Presidència de 19 de maig de 1995, que desenvolupa el RD 1665/91, en aplicació de la Directiva de la UE relativa al reconeixement de títols universitaris de més de tres anys de durada).

    Per sol·licitar el reconeixement professional d'Economistes cal dirigir-se a:

    Ministeri d'Economia
    Subdirecció General de Recursos Humans (anteriorment Subdirecció General de Planificació, Organització i Serveis)
    Pº de la Castellana, 135 - planta 4ª
    28046 Madrid
    Tel.: 91 583 65 14

2.- Els estrangers, no ciutadans de la Unió Europea, que compleixin les dues següents condicions:

Haver obtingut la convalidació d'un títol estranger per algun dels indicats en el punt 1 anterior, i:

  • Tenir dret de reciprocitat per a l'exercici de la professió.

    Aquesta última condició s'adquireix per una de les següents vies:

    • Per l'existència d'un tractat entre el seu país d'origen i Espanya, o
    • Per l'aportació, per part de l'interessat, d'un certificat expedit per l'associació professional del país corresponent, admetent que un titulat espanyol podria exercir al seu país.