link
link

Notícies d'actualitat

image

Jornades sobre la "Reforma Fiscal per l´any 2007"

29-11-2006 | El Col.legi d´Economistes de les Illes Balears te previst celebrar a Palma unes jornades sobre la Reforma Fiscal per l´any 2007, a càrrec de D. Santiago Pareja Cerdó, Inspector d´Hisenda de l´Estat. Aquestes Jornadas es transmetran per Videoconferència a Eivissa i Menorca. - Dates: 19 i 20 de desembre de 2006 - Horari: de 16.00 a 20.00 hores

 • Mallorca: Cambra de Comerç, C/ Estudi General, 7 - Palma
 • Menorca: PIME Menorca, C/ Curniola, 17, Polígon Industrial - Mahó
 • Eivissa: Hotel Royal Plaza, C/ Pedro Francés, 27-29 - Eivissa A continuació es facilita el programa i la documentació necessaria per al seguiment de les jornades: [Programa] [Llei 36/2006 del IRPF i de modificació parcial de les Lleis del IS, IRNR e IP] [Llei 35/2006 de mesures per a la prevenció del frau fiscal] [Consultes] Acte gratuït i exclusiu per a col.legiats.

  Llegir més » • Conferència a Eivissa "Reforma del IRPF 2007"

  Conferència a Eivissa "Reforma del IRPF 2007"

  28-11-2006 | La delegació del Col.legi d´Economistes de les Illes Balears a Eivissa i Formentera ha organitzat la Conferència "Reforma del IRPF 2007", a càrrec de D. Vicente Arbona Mas que se celebrará a l´ Hotel Royal Plaza d´Eivissa, C/ Pedro Francés, 27-29, dimarts 12 de desembre de 2006, de 17.00 a 20.00 hores. Acte exclusiu per a col.legiats.

  Llegir més »   V DIADA DELS ECONOMISTES


16-11-2006 | El Col.le

  V DIADA DELS ECONOMISTES

  16-11-2006 | El Col.legi d´ Economistes de les Illes Balears organitza, per cinquè any consecutiu, la Diada dels Economistes, que aquest any tindrà com lema "L´ economia i els mitjans de comunicació". L´ acte tindrà lloc el pròxim dia 29 de novembre al Real Club Nàutic de Palma (Moll de San Pedro). S´ adjunta programa i formulari de reserva per al sopar col.legial que se servirà posteriorment al restaurant "Nautic" del mateix Club. [Programa]

  Llegir més »  SESSIÓ INFORMATIVA: "LA REFORMA FISCAL DE L´IMPOST DE SUCCESSIONS I DONACIONS EN ILLES BALEARS"

  12-11-2006 | Amb motiu de la pròxima entrada en vigor de les modificacions que afecten al Impost de Successions i Donacions, el Director General de Tributs i Recaudació de la Conselleria d´Economia, Hisenda i Innovació, D. Jorge Sainz de Baranda Brünbeck i l´ Administrador Tributari, D. Alberto Roibal Hernández, impartiran una sessió informativa dirigida a tots els economistes col.legiats.

 • MALLORCA: Dimarts 14 de novembre, a les 19:00 hores, a la sala d´actes de la Cambra de Comerç, C/ Estudi General, 7 de Palma.
 • MENORCA: Dimarts 12 de desembre, a les 16:30 hores, en PYME de Menorca, C/ Curniola, 17 - Mahón.
 • IBIZA: Dimecres 13 de desembre, a las 16:30 horas, en PYME de Ibiza - Formentera, Avda. Espanya, 18-20, 1ª izq. - Eivissa PONÈNCIES: 1ª) Línies d´ actuació i objetius de la Reforma. Ponent:Ilmo. Sr. D. Jorge Sainz de Baranda Brünbeck Director General de Tributs i Recaudació Conselleria d´ Economia, Hisenda i Innovació 2ª) Anàlisi del Projecte de Llei. Ponent:Sr. D. Alberto Roibal Hernández Inspector d´ Hisenda. Administrador Tributari del Departament Tributari de la Direcció General de Tributs i Recaudació. La duració de la jornada es d´ una hora. Acte gratuït i exclusiu per a col.legiats.

  Llegir més » • Curs "Deduccions fiscals per a activitats de R+D

  Curs "Deduccions fiscals per a activitats de R+D i IT, presentació de la nova guía d´ incentius"

  29-10-2006 | El pròxim dilluns 6 de novembre, de 16 a 20 hores, s´ impartirà en la seu d´ aquest Col.legi d´ economistes, el curs Deduccions fiscals per a activitats de I+D i IT, presentació de la nova Guía de Incentivos. Aquest curs es desenvolupa dintre del cicle de seminaris que s´ imparteixen per iniciativa de la "Xarxa d´antenes tecnològiques" (Xat), amb la colaboració de la FUEIB i la subvenció de la Conselleria d´Economia, Hisenda i Innovació. Les places se asignarán per rigurós ordre d´ inscripció. Places limitades. [Programa] [Butlletí d´ inscripció]

  Llegir més »   Reunió amb el Delegat Especial de la AEAT


19-0

  Reunió amb el Delegat Especial de la AEAT

  19-09-2006 | El passat 14 de setembre es va celebrar una reunió en la seu de la AEAT, convocada pel Delegat Especial de la mateixa Sr. Burillo, a la qual així mateix van assistir les persones responsables de diferents departaments, i representants de diversos Col.legis Professionals. Aquesta reunió s´ emmarca en les trobades periódiques promogudes per la AEAT sota la denominació de “Taula de Trobada”. Es van plantejar diverses questions d´ interés que intentam resumir de la següent forma: A.- Sobre la distribució territorial de la AEAT A partir de 1 de novembre els municipis de Ses Salines i Santany passaran a dependre de nou de la Administració de Manacor. A partir de 1 de març de 2007 l´ Administració de Palma-Llevant com a tal Administració deixarà de ser operativa. El local seguirà sent d´ alguna depenència de la AEAT per determinar. A efectes administratius l´ oficina única de la AEAT en Palma serà la de Cecili Metel. Les Administracions d´ Inca i Manacor seguiran com fins ara. B.- Altres questions Conseqüència de lo anterior, es va posar especial èmfasi en potenciar els serveis que permet la via telemàtica (apoderaments, obtenció de certificats...) com ja es va apuntar a la nota que us varem remetre el passat 26 de juliol. En aquest sentit, es recomana l´ atenta lectura de la Resolució de 26 de juliol sobre “passarel.la de pagaments tributaris” (BOE 9 d´ agost) En breu es produirà un canvi sustancial en la pàgina Web de la AEAT amb canvis i millores importants, si be en principi coexistiran ambdues adreces, l´ actual www.aeat.es i la futura: www.agenciatributaria.com. C.- Control de determinats col.lectius i operacions econòmiques En quant als no residents es va informar que s´ està efectuant una intensa campanya sobre la obligatorietat de practicar la retenció en les operacions de compra-venda, residència fiscal etc. Així mateix en quant a les empreses de “charter nautic”, operacions de “leasing” i “renting” sobre embarcacions, es potenciaran amb caràcter imminent les labors de control i inspecció. Igualment pel que fa als automòbils, matriculacions per preu irrisori ..... la AEAT col.labora estretament amb la Jefatura de Tràfic i juntament amb la mesura de que actualment només es pot matricular per via telemàtica suposa un control efectiu sobre aquestes operacions.

  Llegir més »  Línia de finançament de préstecs CAIB-ICO per a professionals col.legiats

  27-07-2006 | El Conseller d´Economia, Hisenda i Innovació, D. Luis Ramis de Ayreflor, en reunió mantinguda amb els representants dels Col.lgis Professionals de les Iles, va presentar la Línia de financiació de préstecs CAIB-ICO dirigida a professionals col.legiats i creada mab l´objecte d´impulsar la millora, creació i creixement de les petites i mitjanes empreses de les illes. CAIB-ICO conta amb la subvenció del Govern de les Illes Balears. [Més Informació]

  Llegir més »